dimarts, 23 d’octubre del 2012

Masia Cases Blanques. L'Arboçar. Avinyonet del Penedès.



QUI SOM
Masia Cases Blanques és una finca de l´Alt Penedès de 25 hectàrees, que limita amb el Garraf per la serralada prelitoral.
Pertany al municipi d´Avinyonet del Penedès i està situada al costat del poble de l´Arboçar i propera a Olivella a una altitud de 250-300 metres sobre el nivell del mar.
La masia, amb el mateix nom, té una història de més de quatre segles (s. XVI) on diverses generacions de la família Ràfols s´han dedicat principalment al cultiu de secà, vinyes, oliveres i ametllers.
Actualment administrada per Joan Borrut Ràfols i Rosa Maria Torres, ha sofert una reconversió basada en la transformació del secà en regadiu. Una de les primeres inversions va ser fer una perforació (exitosa) per captar aigua de l’aqüífer del Garraf, aigua no contaminada de mes de tres-cents metres de profunditat. En aquests moments la nostra principal producció es l´horta, complementada amb fruiters i oliveres, encara en poca producció. La finca està formada per boscos de pi i alzines, 12 hectàrees i 12 més de terra cultivable, escenari perfecte per apostar per l´agroecologia, una alternativa respectuosa amb la natura i l´ésser humà.
QUÈ FEM
A Masia Cases Blanques treballem amb una clara voluntat d’oferir uns productes de qualitat i ecològics. És per aquest motiu que som uns dels productors pioners d’agroecologia al Penedès. Defensem les varietats autòctones adaptades al territori, encara que menys productives, més gustoses i naturales.
L’agroecologia està fonamentada en el conjunt de l'entorn de l'activitat, on la terra es vincula amb la fauna natural, auxiliar per al pagès, per mantenir l'equilibri fonamental per al control de plagues, i també amb la introducció de fauna "col·laboradora", com l'aviram i els ramats que netegen el sotabosc (tots dos productors d'adobs fertilitzants) i apicultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada